Bøger / skønlitteratur / roman

Hans sidste rolle : kriminalroman fra Hollywood


Beskrivelse


Kriminalroman. I Hollywood myrdes en aldrende verdensstjerne, hvilket for kriminalløjtnant Brian Cole bliver første sag i en serie mord i filmbyens inderkreds.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2003

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 16. sep. 2003

Efter successen med sine to første krimier Det sidste vidne (00/20) og Den døde taler (01/38) flytter Bornemann nu scenen fra det Sydfrankrig, han kender gennem mange års tilværelse dér, til den moderne krimis arnested: Los Angeles-området. Det er ikke nogen udelt succes. Selvom man mærker, at den gamle journalist har gjort sin research, er bogen ikke gennemsyret af den overbærenhed overfor det lokale, der har løftet de to første, ligesom Hollywood og omegn nu engang ikke er så charmerende som rivieraen. Handlingen er i øvrigt udmærket. En aldrende skuespiller i verdensklasse findes skudt i sin have. Kriminalløjtnant Brian Cole sættes på sagen, som umiddelbart virker meget ligetil. Det er der selvfølgelig ikke noget der er, og Bornemann udnytter fermt de muligheder, der ligger i at trække de klassiske amerikanske elementer ind i handlingen. Mafiaen, FBI og CIA er således hele tiden med i kulisserne, men vigtigst for handlingen er dog dødsstraffen, der giver amerikanske justitsmord en helt særlig nerve. Det hele afvikles en anelse for raskt, og Bornemann beskriver amerikanere lidt mere stereotypt end franskmænd. Alt i alt er man udmærket underholdt, men den samme appel som i "de franske" er der nu ikke.


litteratursiden.dk

d. 19. apr. 2004

af

d. 19. apr. 2004

Lån bogen på Hvem myrdede skuespilleren Billy Sloan? Brian Cole fra Los Angeles politi får nok at gøre med at opklare sagen og samtidig indlede et kærlighedsforhold til den billedskønne Connie. ...


Jyllands-posten

d. 25. sep. 2003

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. sep. 2003


Politiken

d. 25. okt. 2003

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 25. okt. 2003


Berlingske tidende

d. 16. okt. 2003

af

af

Keld Nissen

d. 16. okt. 2003Informationer og udgaver