Folkeskoleelever, elever på gymnasialt niveau, folk med en lidt større natur- og miljøinteresse end det brede flertal, får her en god introduktion til "det fotosyntetiserede" liv i havet.
Seks af vores førende havplanteforskere med Peter Bondo Christensen og Signe Høgslund som ankermennesker søger her at råde bod på den relative uvidenhed, der hersker omkring havets planter. Det er ikke nogen nem opgave, men det er vanskeligt at forestille sig den udført bedre end her. I en klassisk opdeling når de godt omkring hele emnet og behandler både de egentlige havplanter og algerne, som for lægfolk ikke adskiller sig fra andre vækster. Vi starter med havplanternes udvikling fra for 2700 mill. år siden til i dag, planterne verdenshavene over, biologi, betydning for havenes liv, miljøproblemer oma. Bogen afsluttes med en meget grov bestemmelsesnøgle for havplanter, stikordsregister, kort litteraturliste og ideer til aktiviteter med tang og havplanter. Bogen er interessant og skrevet i et jævnt og letforståeligt sprog, men det er den overdådige billedside der for alvor skal sikre læsernes (især de unges) interesse for emnet.
Flot og lettilgængelig bog om havets planter som behandler emnet fra alle vinkler. Tidligere i år kom Grønlands havalger der dog er langt mere videnskabelig. Ellers er der ikke udkommet meget om emnet i de seneste 20 år.
God og letlæst bog om planterne i havet. Bogen er skrevet af seks eksperter og kommer godt omkring emnet.