Bogen dykker ned i hekseprocesserne i Danmark i 1600-tallet. Christian 4., hofmand Albert Skeel og Ribe er omdrejningspunkterne, når forfatteren beskriver og søger forklaringer på hekseafbrændinger og tortur. For historisk interesserede.
Bogen beskriver og analyserer, hvad der fik samfundet til at torturere og brænde såkaldte hekse. Danmark gik ikke fri fra hekseprocesser, hvor der i kristendommens navn blev begået uhyre forbrydelser mod særligt kvinder, der på en eller anden måde skilte sig ud fra de strengt religiøse og hierarkiske samfundsnormer i 1500- og 1600-tallet. Et særligt fokus i bogen er Ribe, der som en af de få købstæder i kongeriget havde vedvarende trolddomsprocesser fra 1572 til 1652, og torturen og henrettelserne var særligt slemme her. Det ved man fra velbevarede sagsakter med udførlige vidneudsagn fra de anklagede kvinder. Denne historie er flettet sammen med historien om hofmand Albert Skeel, der som en dygtig og dannet administrator blev Christian 4.'s forlængede arm i jagten på hekse. Bogen igennem er der supplerende fotos og tegninger.
Torben Bramming viser stort kendskab til Ribes og kristendommens historie i Danmark. Der skrives i et godt sprog, og der skabes en god kobling mellem den tids opfattelse af kristendom og samfund og de kvinder, der blev fanget i et spind af overtro og sladder. Et interessant og underbelyst kapitel i danmarkshistorien.
Heksejagt omhandler samme emne.