Bøger / faglitteratur / bagebøger

Hello cupcake!


Beskrivelse


Opskrifter på cupcakes og whoopie pies.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. dec. 2012

En bog, som er fyldt med nye opskrifter på cupcakes og cupcakens bedste ven, whoopie pies - og dermed en bog, som henvender sig til de mange, som selv bager cupcakes, og som gerne vil have ny inspiration til den søde spise.

Leila Lindholm er svensk kok, hun har arbejdet på flere kendte restauranter i Stockholm og New York, og på dansk kender vi hende fra hendes 2 bagebøger fra 2010 og 2011. Da hun boede i New York var hun vild med amerikanske cupcakes. Her har hun samlet en række af sine yndlingsopskrifter på cupcakes og whoopie pies - store flade kager som er bagt af cupcakes-dej og som bliver lagt sammen to og to med noget fyld, som oprindeligt bestod af skumfiduser, men i dag er der kommet andet fyld til. Leila Lindholms opskrifter er nemme at følge, ingredienserne er til af få fat på, og bogen er fyldt med lækre fotografier, som får den søde tand til at løbe i vand.

I USA har man bagt cupcakes siden 1950'erne, og de har altid været populære, men på det senere er der sket en fornyet interesse, og også på dansk er der kommet mange bøger i de senere år. Om whoopie pies, eller macarons, er der knapt så meget på danske endnu. I 2011 kom Franske makroner og cupcakes og Macarons cupcakes popcakes og andre søde sager, 2012.

Vi har mange fine bagebøger med opskrifter på cupcakes og lignende, men alligevel er jeg sikker på, at de bageglade også vil tage denne bog til sig, den er indbydende og meget inspirerende, også selv om det kræver lidt øvelse at frembringe så flotte kager som vist her.