Bøger / faglitteratur / kogebøger

Kartofler


Beskrivelse


Fire danske mesterkokke, Hans Beck Thomsen (f. 1948), Søren Gericke (f. 1947), Erwin Lauterbach (f. 1949) og Jan Hurtigkarl (f. 1949), deler ud af deres viden om kartofler, og viser hvordan kartofler kan forvandles til gastronomi på højt plan. Derudover er der introduktion til kartoflens historie og forskellige sorter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2017

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 27. okt. 2017

En kogebog om kartofler for dem, der elsker kartofler - og for dem der endnu ikke kender nok til de mange muligheder kartofler kan give.

Bogens fire forfattere lever alle af at tilberede mad. I denne bog har de hver fået et kapitel til at præsentere lige netop deres kartoffelretter. Først er der et generelt kapitel om kartofler med tilberedning og historie, herefter følger de fire forfatteres bud på forskellige kartoffelretter. Der er både suppe, grød, brød og kage - samt de mere gængse og kendte kartoffelretter. Til hver ret er angivet antal personer, ingredienser, opskriftsvejledning og et foto af den færdige ret. Bagest i bogen er noget om sorter og betegnelser for kartofler samt et fyldigt, alfabetisk opskriftsregister.

Det er en kartoffelkogebog, der kan inspirere til at gå videre med brugen af kartofler end de daglige, kendte retter. De færdige retter er som taget ud af restauranternes flotte kreationer. Det er derfor en bog for de garvede hjemmekokke, der gerne vil gå skridtet videre.

Af nyere kartoffelbøger er bl.a. kommet Skønne økologiske kartoflerKartofler fra SamvirkeHeldige kartoffel og Kartofler fra Samvirke, der er mere alment tilgængelige kartoffelkogebøger og Heldige kartoffel, der er om kartoflens historieAf nyere kartoffelbøger er bl.a. kommet Skønne økologiske kartofler og , der er mere alment tilgængelige kartoffelkogebøger og Heldige kartoffel, der er om kartoflens historieAf nyere kartoffelbøger er bl.a. kommet Skønne økologiske kartofler og Kartofler fra Samvirke, der er mere alment tilgængelige kartoffelkogebøger og , der er om kartoflens historie.