Bøger / faglitteratur

Hemmelige missioner under anden verdenskrig : den skjulte konflikt fra 1939 til 1945


Beskrivelse


Skildring af 2. verdenskrigs hemmelige missioner, kamuflage, dækmanøvrer, modstandsbevægelser, sabotører og hemmelige våben. Gennemillustreret med sort-hvide fotos, der stammer fra de allierede og tyskernes krigsarkiver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2016

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 21. sep. 2016

Bog om 2. verdenskrigs hemmelige missioner, kamuflage, dækmanøvrer, modstandsbevægelser, sabotører og hemmelige våben. For de mange interesserede i 2. verdenskrig.

Bogen giver en grundlæggende gennemgang af krigens vigtige hændelser og går i dybden med en række afgørende operationer - til lands, til vands og i luften. Læs fx om Storbritanniens spionkrig mod Tysklands Abwehr, hvordan nazisternes spionring i USA blev optrevlet af FBI, hvordan tyskerne blev narret til at tro, at D-dag ville finde sted i Calais og ikke Normandiet, om de i dag berømte Enigma-kodebrydere, der med det matematiske geni, Alan Turring, i spidsen, med succes kæmpede for at bryde nazisternes hemmelige kode, Navajokoden, og om den avancerede og hemmelige teknologi, der blev opfundet og anvendt. Illustreret med sort-hvide fotos, der stammer fra de Allierede og tyskernes krigsarkiver, og med faktabokse og informative kort.

God og gedigen udgivelse med mange flotte fotos. Den giver et interessant og tankevækkende indblik i, hvor stor en betydning de hemmelige missioner havde for krigens udfald. Sat med lille skrift, som kan være anstrengende at læse.

Anden verdenskrig set fra luftenHitlers hvide vinger - den globale konflikt i fugleperspektiv, behandler bl.a. også tophemmelige missioner og spionage. Hitlers hvide vinger er en mere smal, men også spændende beskrivelse af, hvordan den tyske kontraspionage ved hjælp af berømte gamle sejlsportsmænd fik landsat agenter syd for ækvatorAnden verdenskrig set fra luften - den globale konflikt i fugleperspektiv, behandler bl.a. også tophemmelige missioner og spionage. er en mere smal, men også spændende beskrivelse af, hvordan den tyske kontraspionage ved hjælp af berømte gamle sejlsportsmænd fik landsat agenter syd for ækvator.