Bøger / skønlitteratur / roman

Hemmelighederne på Nanreath Hall


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Kitty er datter af en Jarl. Hun ønsker sig frihed til at tegne frem for den fremtid med mand og børn, som hendes strenge forældre ser for sig. Under 1. verdenskrig danner de mange tumultariske begivenheder baggrund for Kittys liv, og hendes valg har vidtrækkende konsekvenser for hendes datter, Anna, der oplever sine egne traumer, svigt og håb under 2. verdenskrig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2017

af

af

Sanne Caft

d. 25. apr. 2017

Historisk roman om kærlighedens svære kår og om, hvordan de valg forældregenerationen træffer, indvirker på børnene. Til alle, der holder af historiske romaner, kærlighedsromaner og romaner fra første og anden verdenskrig.

Historien udfolder sig i to spor. Et fra tiden omkring første verdenskrig, hvor en ung og rebelsk kvinder, forsøger at vriste sig fri af sin adelige families bånd og forventninger til hendes fremtid. De ønsker børn og mand og korrekthed. Hun ønsker et kunstnerisk virke og frihed til at vælge selv. I et andet spor følger vi den unge kvindes datter, der i England under anden verdenskrig dels vil udforske sin familiebaggrund og dels komme sig over traumatiske begivenheder. Forsiden prydes af en ensom ung kvinde i festkjole og luksuriøse omgivelser. Forfatteren skriver også romantiske bøger under pseudonymet Alexa Egan.

Sproget er blomstrende og detaljerigt. Der er mange beskrivelser af de to miljøer og af det mylder af personer, der befolker historien. Efter en lidt langsomt start tager historien fart og ender med at være en fin og underholdende læseoplevelse helt i tråd med genrens konventioner.

Forfattere som Jojo Moyes og Robert Goddard rinder i hu. Førstnævnte for sine sammenlignelige underspillede kærlighedsplot og tro på det gode i mennesket. Sidstnævnte for sin omhyggelige research, der omsættes til velfungerende fiktion uden leksikal afsmitning.


litteratursiden.dk

d. 7. sep. 2017

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 7. sep. 2017

Underholdende romantisk historie om kærlighed, identitet og hemmeligheder, der bindes sammen om begivenheder under verdenskrigene. I 1940 får Anna Trenowyth tilbudt at arbejde på militærhospitalet Nan...