Bøger / faglitteratur

High five! : ingen af os er så kloge som os alle tilsammen : magien ved samarbejde


Beskrivelse


Om dynamikken i teamwork og om styrkerne ved organisationer der anvender teamsamarbejde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 4. mar. 2009

Bogen er for dem, der godt vil læse om teambuilding i letfordøjelig lænestolsversion.

Alan er en dygtig og effektiv medarbejder i sin virksomhed, men en dag - efter 10 år i ansættelsen - modtager han en fyreseddel. Han godtager ikke den officielle forklaring og får også den nye chef til at indrømme, at han må sige farvel, fordi han ikke er en holdspiller: "Du varmer pucken...de er et énmandshockeyhold...". Alan indser, at virksomheden har forandret sig, men det har han ikke selv. Det bliver netop som hjælpetræner på sin søns ishockeyhold, han kommer til at gøre erfaringer som teambuilder. Det er via denne historie, Ken Blanchard denne gang formidler stof om magien ved samarbejde. Det handler om at definere klare mål og skabe holdfærdigheder ud fra individuelle færdigheder og motivere eventuelle solister til at indgå i holdsamarbejdet. På godt managementsprog: at skabe synergi. Forfatteren er amerikaner med baggrund i ledelse, konsulent- og skribentvirksomhed.

Ulrik Wilbeks Tro på dig selv, 2007 har bl.a. teambuilding som emne. Mens Teamledelse, 2006 er en let introduktion, men rent faglig i sin tilgang. Ellers minder den aktuelle titel mest om, hvad vi ellers har set fra forfatterens hånd: Raving Fans og Gung Ho! begge 2005.

Fagstof om teambuilding pakket ind i en fortælling. Opslag i Danbib viser, at Ken Blanchards bøger udlånes i et vist omfang. Bogen bør være tilgængelig i folkebiblioteksvæsenet, men er ingen nødvendig anskaffelse alle steder.