Bøger / faglitteratur

Minutchefen opbygger supereffektive teams


Beskrivelse


Det forklares hvordan alle teams gennemløber 4 udviklingstrin på vejen til effektive teams: introduktionsfasen, utilfredshedsfasen, integrationsfasen og produktionsfasen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2009

af

af

Jytte Bræmer

d. 4. mar. 2009

Bogen er tænkt til ledere, der arbejder med teamorganisering.

Forfatteren er en amerikansk ledelsesguru, der har udgivet mange bøger om ledelse og driver sit eget konsulentfirma, hvor han bl.a. tilbyder management træning, se www.kenblanchard.com. Et par af hans bøger er oversat til dansk. Denne omhandler kunsten at opbygge og lede det perfekte team. Minutchefen er titlen på en anden af Blanchards bøger. Bogen er bygget op som en lille fiktiv historie, hvor Dan, uddannelsesansvarlig i et stort firma, spørger "Minutchefen" til råds om teamledelse. Bogen former sig således som en slags dialog mellem eksperten og Dan. Indholdet i samtalen er kunsten at sammensætte det rigtige team, teamarbejdets faser, ledelsesmæssige problemstillinger mv. Det er en meget populær, amerikansk stil, der læst med en europæers øjne virker fremmed, en anelse naiv og overfladisk.

Der er udkommet rigtig meget litteratur om teamledelse, hvor man får en langt mere grundig og seriøs indføring i teamarbejde. Som sammenligning kan fremhæves West: Teamwork : metoder til effektivt samarbejde, 3. udg. 2008, og denne her kan slet ikke stå distancen i sammenligning med udbuddet af god seriøs litteratur om emnet.

En lille, meget amerikansk præget bog om teamledelse.



Informationer og udgaver