Bøger / skønlitteratur til børn / roman

High school musical. Bind 2


Beskrivelse


Troy og Gabriella har fået sommerjob i Sharpays golfklub, men Sharpay har hemmelige planer. Hun vil lokke Troy til at stille op i en stor talentkonkurrence uden Gabriella.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Pia Boisen Michelsen

2008

Fra 10 år. Del af serien Girl zone, der især henvender sig til piger. High school musical-konceptet med dans, sang og stjernedrømme appellerer dog også til mange drenge.

Filmbog baseret på Disneys anden musicalfilm om de syngende kærester Troy og Gabriella. Det er sommerferie og vennerne er på jobjagt. Rige Sharpay får Troy ansat i sin golfklub for at lokke ham til at synge duet i en talentkonkurrence. Til Sharpays store fortrydelse kræver Troy at få sine venner og Gabriella ansat. Snart står Troy i et dilemma mellem Sharpays collegekontakter og sin loyalitet overfor Gabriella og vennerne. Bogen er en nøjagtig gengivelse af dialogen og handlingerne i filmen, og bliver derfor hurtigt meget beskrivende læsning, der ikke rigtig fænger. Et plus i forhold til første bog er, at intrigante Sharpay har fået en mere markant rolle, som et syrligt og komisk tvist i det søde univers. Selvom bogen ikke er helt vellykket, vil fans uden tvivl være interesserede i alt, hvad der har med fænomenet High school musical at gøre. Bogen har otte siders glittede fotos fra filmen.

Serien Girl zone handler især om musik og stjernestatus, herunder Hannah Montana og The Wannabes. Genren ligger tæt på Mary Kate og Ashley og Lizzie McGuire. Filmene sammenlignes ofte med Grease.

En ikke helt vellykket filmbog, der dog helt sikkert vil interessere fans af filmene.