Bøger / skønlitteratur til børn

Hilda får en legekammerat


Beskrivelse


Billedbog. Hilda er lige flyttet. Hun har ikke nogen at lege med det nye sted. Men hun møder naboens dreng, Charlie. De leger sammen resten af dagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2013

af

af

Ole Laursen

d. 25. apr. 2013

Historien kan danne rammen om en snak om at være flyttet et andet sted hen, og at mangle nogen at lege med. Målgruppen vil være de 3 til 5 årige. Større børn vil nok kede sig lidt over den.

Hilda er lige flyttet ind et nyt sted. Hun tager sørøverdragten fra fastelavn frem, og går ud i haven for at finde sørøverskatten. Men hun mangler én at grave sammen med. Naboens dreng Charlie er også udenfor. Efter de lidt generte har set hinanden an, begynder de at lege sammen, indtil mor kalder på Frida om aftenen. Fridas røde kat leger med på de fleste opslag. Teksten er forholdsvis kort, ligefrem og udmærket til oplæsning. De akvarellignende illustrationer kan minde om Susanna Hartmanns. Enkelte sider er heldækkende, men de fleste er på en hvid baggrund. Der er noget umiskendeligt svensk over især gengivelserne af haver og huse på den vej, hvor børnene bor. Der er tale om en ganske hyggelig og stilfærdig bog. Svenske Krista Hjärpe har skrevet og tegnet historien. Det er hendes første udgivelse på dansk. I Sverige er udkommet endnu en billedbog med Hilda.

En anden billedbog for samme aldersgruppe om at være flyttet og prøve at få nye venner er Sigurds nye venner (99/28).

Ganske hyggelig og stilfærdig svensk billedbog om Hilda, som efter at være flyttet, leger med naboens dreng.