Bøger / faglitteratur / erindringer

Himmelballade


Beskrivelse


Dieter Betz (f. 1940) beretter om sit liv som testpilot, kunstflyver, luftkaptajn og instruktør i 150 flytyper fra Boeing passager-jet til verdens mindste svævefly. Om nødlandinger, nedstyrtninger og situationer med livet på spil fra Sydamerika til Alaska og New Zealand.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2014

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 21. nov. 2014

Historien om den fattige dreng i efterkrigstidens Kiel der trods alle odds realiserede drømmen om at flyve og senere udviklede sig fra vovehals til garvet pilot. For alle flyverinteresserede.

Autentiske dramatiske beretninger og lidt hverdagsfilosofi fra Dieter Betz' eventyrligt liv med flyvningens magi og glæder. Men også om hans nødlandinger, nedstyrtninger og situationer med livet på spil. Betz er født i Tyskland, men valgte allerede som ung at flytte til Danmark. Han er trods sine snart 75 år stadig aktiv med over 20.000 flyvetimer bag sig. Betz har fløjet både som testpilot, kunstflyver, luftkaptajn og instruktør i 150 flytyper fra Boeing passager-jet til verdens mindste svævefly. Beretningerne strækker sig fra hverdagen som fragt- og ambulancepilot i Sydamerikas jungle og lange iskolde soloflyvninger over Atlanten til ture med vandflyver i Alaskas vildmark og topmoderne svævefly mange kilometer over New Zealands bjerge. Illustreret med egne fotos.

En atmosfæremættet fotoillustreret perlerække af velfortalte episoder fra forfatterens liv og oplevelser som flyver verden over. Betz forstår i sin bog at videregive sin flyverglæde og udnytte potentialet i både hverdagsoplevelser og dramatiske situationer. Samtidigt leverer han også en fin formidling af de historiske dimensioner i de mange klassiske historiske fly.

Til samme målgruppe som fx: SØR - jagerpiloten bag visiretF-16 - oplevelser på danske vinger og F-16 - oplevelser på danske vingerTil samme målgruppe som fx: SØR - jagerpiloten bag visiret og .