Bøger / skønlitteratur / roman

Himmeløje


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi om den svenske A-gruppe, der kommer i aktion, da et tilsyneladende banalt røveri udvikler sig til en jagt på en seriemorder.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2008

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 27. aug. 2008

Til Arne Dahls mange trofaste læsere er vi nået til 10. og sidste bind i serien om A-gruppen. Der lægges dog op til en fortsættelse i bogens sidste kapitel, og bogen "Elleve" er netop udkommet i Sverige.

Sidste del om A-gruppen lever helt og til de øvrige 9 bind i serien. Paul Hjelm har fået en særlig betroet opgave i Sikkerhedspolitiets regi, og den øvrige A-gruppe, som i en periode har ligget lidt underdrejet, kommer på hårdt arbejde, da et tilsyneladende banalt røveri i en videobutik udvikler sig dramatisk til jagten på en seriemorder, som specielt er ude efter anorektiske kvinder. Dahl inddrager mange aspekter i sine historier, og bogens 2 sideløbende sager har fælles berøringspunkter som overvågningssamfund, internethandel og sexmisbrug, men overblikket bevares og trådene samles på ypperste vis.

10. bind om A-gruppen føjer sig ind i serien, som omhandler voldskriminalitet med internationale aspekter. Serien kan med fordel læses i rækkefølge, da både personerne udvikler sig og der henvises til tidligere "sager".

Arne Dahl afslutter sin serie om A-gruppen på værdig vis med en velfortalt og dramatisk thriller. Som i de tidligere bøger inddrager Dahl mange aktuelle samfundsaspekter i sine bøger og samlet er der tale om noget af det bedste og mest sammenhængende spændingslitteratur, der findes på krimimarkedet i dag.


litteratursiden.dk

d. 22. sep. 2008

af

af

Mie Henriksen

d. 22. sep. 2008

Ti bøger på ti år: en sublim præstation er nu fuldendt. Serien slutter på det absolutte højdepunkt, mere spændende, velskrevet, samfundskritisk og satirisk end nogensinde. Arne Dahl har med sine ti bø...


Weekendavisen

d. 27. feb. 2009

af

af

Bo Bjørnvig

d. 27. feb. 2009


Information

d. 18. sep. 2008

af

af

Mette Højbjerg

d. 18. sep. 2008


Berlingske tidende

d. 19. sep. 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 19. sep. 2008


Jyllands-posten

d. 16. sep. 2008

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. sep. 2008


Kristeligt dagblad

d. 4. okt. 2008

af

af

Mie Petersen

d. 4. okt. 2008