Bøger / faglitteratur

Historier der varmer hjertet : de bedste historier fra "Chicken soup for the soul"-serien


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2009

af

af

Kent Skov

d. 5. mar. 2009

Bogen er udpræget amerikansk i tilgang og opbygning - en slags 375 selvterapi-"piller" for sjælen. Det er svært at forstille sig, at den vil have et større bibliotekspublikum uden for en særlig kontekst. Bogen forekommer fx for fragmentarisk til at kunne anvendes i et professionelt terapiforløb og for inkonsistent til at blive anvendt med udbytte af folk selv.

Historier der varmer hjertet er en af den type selvhjælpsbøger, der er meget udbredt på det amerikanske marked. Det er en antologi bestående af tekster fra en længere serie bøger under hovedtitlen "Chicken soup for the soul", hvorfra forfatternes favorithistorier er hentet til denne samling. Teksterne udgør et bredt udvalg af bonmot'er, digte og kondenserede opløftende, opbyggelige eller rørende småhistorier, der skal vække til trøst, opmuntring eller eftertanke. Teksterne er opdelt tematisk i afsnit: Om kærlighed, Om at lære at elske sig selv, Om at være forældre, Om at undervise og at lære, Om døden og at det at dø, Om at overleve forhindringer etc. Altså en slags almanakbog eller brugsbog beregnet til at indtage i enkeltbidder eller små portioner efter behov i et selvterapeutisk sigte.

For 10 år siden udkom en lignende samling med et mindre tekstudvalg under titlen Sund kost for sjælen.

En selvterapibog i form af en tekstantologi af amerikansk tilsnit med korte og meget forskelligartede korte tekstbidrag til trøst og opmuntring. Bogen må formodes at have relativ begrænset anvendelse i bibliotekerne.Informationer og udgaver