Bøger / faglitteratur / erindringer

Hit, shit og albuer


Beskrivelse


Om musikproduceren Poul Bruuns (f. 1946) ungdom og voksenliv, og højdepunkter fra hans bekendtskab med bandmedlemmer og solister. Især 1970'ernes musikmiljø portrætteres i både billeder og tekst.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2014

af

af

Maja Ellegaard-Petersen

d. 12. nov. 2014

Om musikproduceren Poul Bruuns ungdom og voksenliv, og højdepunkter fra hans bekendtskab med bandmedlemmer og solister. Især 1970'ernes musikmiljø portrætteres i både billeder og tekst. For musikinteresserede.

Bogen er opbygget kronologisk og lægger ud med tiden omkring den første Roskilde Festival. Indholdet er en blanding af Poul Bruuns private oplevelser med kærester og venner, og historier fra musikindustrien. Der er en overvægt af historier om Gasolin, men mange andre får en anekdote med på vejen: D-A-D, Totalpetroleum, C.V. Jørgensen og Sebastian.

Kapitlerne om musikmiljøet i 1970'erne fremstår stærkest og mest vedkommende. Kapitlerne om Poul Bruuns oplevelser med forskellige musikere giver visse steder bogen et ugebladslignende præg. Alt i alt er det en bog af svingende kvalitet.

Erindringer om Larsen & Clausen og andre ronkedorer i rockland, som også er skrevet af en rockproducer (og en musikjournalist), portrætterer danske rockikoner fra samme tidsperiode, men deres bog fremstår modsat denne kritisk overfor musikmiljø og musikere. I Poul Bruuns bog portrætteres musikere og andre i musikmiljøet kærligt og respektfuldt.


Berlingske tidende

d. 15. jan. 2015

af

af

Lars Rix

d. 15. jan. 2015