Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Hjem fra Sibirien på cykel : 48.000 kilometer, 3 år, 1 cykel : en usædvanlig rejse gennem Papua Ny Guinea, Tibet og Afghanistan : en eventyrlig bog om mod og udholdenhed


Beskrivelse


Gennem dagbogsfortællinger og mailkorrespondancer skildrer forfatteren sin lange cykelekspedition i årene 2004-2007 gennem Asien, Japan, Kina, Australien, Indien m.m.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2013

af

af

Grethe Lorentzen

d. 28. feb. 2013

Denne spændende beretning om en meget lang cykeltur over flere kontinenter er guf for cykel-entusiaster og eventyrlystne sofa-læsere.

Lilwall, tidligere geografilærer, startede ud på den svimlende 48.000 km cykeltur hjem til England med vennen Al fra Sibirien, da vinteren startede. Da de lagde den -40 grader sibiriske vinter bag sig havde de fået talt ud, og Lilwall cyklede videre alene over bla. Japan, Sydkorea, Kina, Hongkong, Fillippinerne, Papua Ny Guinea, Australien, Singapore, Tibet, Afghanistan, Iran og Indien. En tur der bød på ekstreme strabadser, mange venligtsindede og nogle få fjendtlige personer, hyggestunder med venner, ildebrand, tyfoner, oversvømmelser, igler og slanger, fantastiske scenerier og hårdt vejr til søs. Samt pudsige oplevelser, som fx de halsknipsende, vodkadrikkende mænd, et cykelstyrt da kameraet knipsede, og ild i flagene på bagagebæreren. En kæreste undervejs blev det også til for Lilwall. Beretningen er 100% på, og så er den krydret med oplysninger om politiske og sociale forhold på rejsen. Ja, en 2-hjulet klassiker er det jo.

Der er beretninger om lang-distancekørsler fra de danske cykelentusiaster Nicolai Bangsgaard Solo : 4 år jorden rundt på cykel : en antologi og Lars Nielsen: Mine drømmes Nordamerika og På to hjul under Sydkorset.

Beretningen er selvskrevet til cykelentusiaster, men holder også i den grad vand for dem, der holder af at læse om ekstreme oplevelser og personlige møder med meget anderledes kulturer.


Weekendavisen

d. 25. apr. 2013

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 25. apr. 2013


Kristeligt dagblad

d. 8. juni 2013

af

af

Maria Sjøqvist

d. 8. juni 2013