Bøger / faglitteratur / opskrifter

Hjemmelavet is


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Isens historie ; Hjemmelavet is ; Isens bestanddele ; Redskaber ; Isguide ; Issmagning ; Flødeis ; Sorbet ; Granité ; Ispinde ; Tilbehør


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2013

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 30. apr. 2013

Henvender sig til alle med en sød tand og lyst til at gå i køkkenet. Vil på denne årstid ikke behøve meget anden formidling end en fremadvendt forside. Ellers kan den med fordel formidles til dem der søger desserter til fester eller børnefødselsdage.

Dette er forfatterens 6. bog på dansk. Den indledes med et kapitel om isens historie og fortsætter med afsnit om hygiejne, ismaskine, isens bestanddele, isguide der forklarer forskellen på de forskellige typer is, og forslag til at lave issmagning. Det øvrige af bogen består af opskrifter. Én pr. opslag med modstående billede. Her er opskrifter på flødeis, sorbet, sherbet, granité, parfait, sodavandsis og yoghurtis. Mange forskellige smagsvarianter - både traditionelle og nye. Bogen afsluttes med nogle få opskrifter på tilbehør. Man kan desuden finde korte beskrivelser af hvordan man laver islage, ispinde og is uden ismaskine. Layout og billeder er lækre og opskrifterne er enkel at følge.

Forfatteren udgav i 2012 Is for børn som dog ikke er lige så omfattende og på lige så højt niveau. I 2013 er ligeledes udkommet Elisabeth Johanssons Vild med is som har et lignende indhold. De fleste biblioteker af en vis størrelse vil dog nok kunne bære at have to nye is-kogebøger i samlingen.

Flot bog med meget appellerende og sommeragtig forside som nok skal få gode udlån.Informationer og udgaver