Bøger / faglitteratur / biografier

Hjerneflimmer : historien om Milena Penkowa


Beskrivelse


Den danske hjerneforsker Milena Penkowa (f. 1973) giver sin version af historien om anklagerne for videnskabelig uredelighed og dokumentfalsk i forbindelse med sin doktordisputats, samt fortæller om sit liv fra vidunderbarn til udskældt forskerstjerne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2016

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 14. nov. 2016

Milena Penkowa har været beskyldt for lidt af hvert. Nu tager hun bladet fra munden og fortæller sin version. Til interesserede i Milena Penkowa-sagen.

Med solbriller i håret, kørende i en åben sportsvogn, var der ikke meget der kædede Milena Penkowa sammen med forskningsverden, og hendes stil delte også vandene på universitetet. I denne bog får vi historien om Milena Penkowa, og Penkowa kommer med sin version af de sager der har været mod hende og hvordan det er at være i mediernes søgelys. Bogen er skrevet af Yvonne Schantz.

Et fint partsindlæg i sagen om Milena Penkowa, og indsigt i hvem hun er som person. Sagen mod Penkowa er ret teknisk, og i bogen bruges der mange sider på at forklare sagen og diverse personer og organisationers involvering. Det gør at man som udenforstående skal koncentrere sig for at holde styr på det hele. Bogen springer i tid og der hoppes frem og tilbage mellem sagerne mod Penkowa, det gør at det er en rodet bog at læse. Hvad der er op og ned, er svært at blive klog på.

Der er skrevet meget om Penkowa i diverse medier, men der er ikke tidligere udkommet nogle bøger hvor hun selv kommer til orde. Poul Pilgaard har skrevet en del artikler i Weekendavisen der er i stik modstid med noget af det der skrives om i bogen. Så for at blive klogere bør man orientere sig i begge kilder.


Dagens medicin

2016, nr. 23

af

af

Anne-Lise Budolfsen

2016, nr. 23