Bøger / faglitteratur

Hjertet er ædelt : at ændre verden indefra og ud


Beskrivelse


Med udgangspunkt i egne erfaringer, og med rod i den budhistiske lære om sindet og dets illusioner om virkeligheden, peger forfatteren på det ansvar vi har for at tage vare på os selv, de andre, og verdens tilstand. Med enkle og konkrete råd om at træne sindet og følelserne, og ved at anvise hvordan vi helt konkret kan bruge vores empati og omsorg til at handle anderledes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 29. nov. 2017

Vi er alle afhængige af hinanden, og vi er tæt forbundne. Til alle, der funderer over, hvad man selv kan gøre for at skabe en bedre verden.

Orgyen Trinley Dorje er overhoved for Kamtsang Kagyu-traditionen indenfor tibetansk buddhisme. I tre uger talte han med en gruppe studerende fra USA. Den undervisning han gav dem, og samtalerne med dem er grundlaget for denne bog, i hvilken han taler for, at drivkraften til at skabe positive forandringer i samfundet kommer fra det enkelte individ, fx ved at ændre vores personlige indkøbs- og spisevaner mod mere bæredygtighed, ved at vise medfølelse og omsorg, ved at opøve sociale relationer, og ved at blive mindre grådige efter materielle goder.

Med udgangspunkt i egne erfaringer, og med rod i den budhistiske lære om sindet og dets illusioner om virkeligheden, peger Dorje i denne bog på det ansvar vi hver især har for at tage vare på os selv, de andre, og verdens tilstand. Det gør han med enkle, konkrete og kloge råd om at træne sindet og følelserne, og ved at anvise hvordan vi helt konkret kan bruge vores empati og omsorg til at handle anderledes. Det er råd, der kommer lige fra hjertet og har bud til os alle.

Forfatteren har tidligere udgivet At nære medfølelseVær nærAt nære medfølelse, som er meget teoretisk funderet. Tor Nørretranders' Vær nær handler, som denne, om at forandre verden indefra og ud ved venlighed, medfølelse og fairness Forfatteren har tidligere udgivet At nære medfølelse, som er meget teoretisk funderet. Tor Nørretranders' handler, som denne, om at forandre verden indefra og ud ved venlighed, medfølelse og fairness At nære medfølelseForfatteren har tidligere udgivet , som er meget teoretisk funderet. Tor Nørretranders' Vær nær handler, som denne, om at forandre verden indefra og ud ved venlighed, medfølelse og fairness .