Bøger / skønlitteratur / roman

Højt spil


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. En spiller fra FC Roskilde myrdes på brutal vis. Privatdetektiven Marcelo Krankl begynder at trevle sagen op, og sporene peger mod matchfixing og fodboldstorklubben FC Bayern München.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 11. nov. 2016

Fra FC Roskilde til FC Bayern München. Marcelo Krankl, den dansk-chilensk privatopdager, inddrages i en sag om matchfixing, en sag der trækker sine blodige spor fra Danmark over Singapore til Tyskland. Til læsere af internationale thrillers og til læsere der interesserer sig for fodbold og matchfixing.

Marcelo Krankl bliver hyret til at optrevle en matchfixing ring og det tager Krankl, og hans gode ven fodboldspilleren Toni Toro, på en rejse fra Roskilde til München. Virkelige personer, fodboldklubber og kampe blandes med fiktive personer og hændelser. Fjerde bind i serien om Marcelo Krankl.

Det er imponerende, og modigt, hvorledes Rune Stefansson blander virkelighed og fiktion sammen, og det vidner om et imponerende researcharbejde. Plottet er desuden basalt spændende og personerne, specielt Marcelo og Toni, er levende. Bogen kan læses som en selvstændig roman, men det anbefales at læse de tre foregående først. RS er god til både at formidle omstændighederne omkring fodbold og matchfixing, men da plottet er forholdsvist komplekst vil jeg vurdere, at romanen vil passe bedst til dem der kender lidt til fodbold i forvejen. For dem er bogen så til gengæld et overflødighedshorn af fine detaljer, som giver læseoplevelsen et ekstra lag.

De tre første bind i serien om Krankl er BlockbusterBaby RastaDen sidste olieJanuarvinduet, Baby Rasta og Den sidste olie. Philip Kerrs krimi Januarvinduet foregår også i fodboldmiljøetDe tre første bind i serien om Krankl er Blockbuster, og Den sidste olie. Philip Kerrs krimi Januarvinduet foregår også i fodboldmiljøetDe tre første bind i serien om Krankl er Blockbuster, Baby Rasta og . Philip Kerrs krimi Januarvinduet foregår også i fodboldmiljøetDe tre første bind i serien om Krankl er Blockbuster, Baby Rasta og Den sidste olie. Philip Kerrs krimi foregår også i fodboldmiljøet.