Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Høvdingens handel


Beskrivelse


Børnene Arne og Astrid lever i vikingetiden. Under en storm kommer de til at jage høvdingens får på flugt. Han forlanger erstatning, og børnenes far, Svend, forsøger at sælge nok varer på Ribe-markedet til at betale høvdingen. Men lykkes det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2015

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 17. feb. 2015

Under et uvejr kommer vikingebørnene Arne og Astrid til at jage høvdingens får på flugt, og han forlanger betaling for fårene. Vil det lykkes børnenes far at sælge nok varer på markedet, så han kan betale høvdingen? Fra 10 år.

I 2. bog i serien De mægtige vikinger følger vi børnene Arne og Astrid. Under et uvejr kommer de til at jage høvdingens får væk, og han forlanger, at de skal betale for dem. Børnene tager med deres far Svend til Ribe-markedet, hvor de kan få penge for deres varer og betale høvdingen. Men Svend bliver bestjålet, og han må afgive sin søn som træl og kriger for høvdingen i stedet for betaling. Bagest i bogen er der fakta om Ribe-markedet og ordforklaringer. Som i seriens første bind er historien illustreret med farvelagte stregtegninger.

Bogen ligner lige som den første bog i serien en billedbog, men den er for større børn til selvstændig læsning fra ca. 10 år. Teksten er velskrevet, men ikke helt let at læse. Den er illustreret med farvelagte stregtegninger, som både er udtryksfulde og lidt barnlige i deres stil. Bogen henviser til en serie-hjemmeside, som ikke er sat i gang.

Denne historie fra vikingetiden minder om seriens første bind, men ligner i øvrigt ikke andre bøger om emnet. Den ser ud som en billedbog, men er beregnet til større børn.