Bøger / skønlitteratur / roman

Homo X


Beskrivelse


Under et ekstremløb i Etiopien bortføres en lille gruppe deltagere af nogle mystiske væsener, som mere minder om dyr end mennesker. Det lokale politi er ikke til meget hjælp men henviser til en lokal professor, men kan han mon hjælpe med at finde de forsvundne deltagere?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 25. nov. 2014

Filosofisk og original historie om en gruppe løbere, som bortføres af nogle mystiske væsener, som mere minder om dyr end mennesker. For læsere af spændingsbøger eller for interesserede i filosofiske/naturvidenskabelige problemstillinger.

Under et ekstremløb i Etiopien overfaldes en gruppe deltagere brutalt af nogle mystiske væsener, som mere minder om dyr end mennesker. Da den tidligere jægersoldat Mike, vågner efter overfaldet, opdager han at flere af deltagerne er forsvundet, men det lokale politi er ikke til megen hjælp. I stedet henviser de til en lokal professor i palæontologi, som er overbevist om at bortførerne tilhører en forhistorisk menneskerace. Sammen begiver de sig ud på en farefuld færd for at befri de forsvundne deltagere.

Christensens (f. 1956) debutbog er let at læse, og har et ganske fint plot. Ideen med en ukendt menneskerace stillet overfor det nutidige menneske er rigtig god og original, men desværre lever eksekveringen ikke op til dette, og særligt dialogen føles flad og fortænkt. Specielt professorens evindelige lange reflekteringer over filosofiske problemstillinger, føles kunstig og opstyltet, og som læser føler man med arme Mike som må lægge øre til dette.

Uden at nå de samme litterære højder kan bogen beskrives som en særegen blanding af Crichtons CongoDinosaurens fjerSofies verden, Dinosaurens fjer, og særligt Sofies verdenUden at nå de samme litterære højder kan bogen beskrives som en særegen blanding af Crichtons Congo, , og særligt Sofies verdenUden at nå de samme litterære højder kan bogen beskrives som en særegen blanding af Crichtons Congo, Dinosaurens fjer, og særligt .