Bøger / skønlitteratur til børn / dyrefortællinger

Hoppemæleonen


Beskrivelse


Billedbog. For meget længe siden hopper et mærkeligt dyr i land for at finde en ven, men det må først finde ud af, hvem det selv er. Er det en kamæleon, en skildpadde, en papegøje eller...

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2001

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 6. juni 2001

Billedbog om en lille frø, der dengang verden var ny hoppede ud i den for at finde en ven, der lignede den. Frøen møder en række forskellige dyr undervejs. Kamæleon, græshoppe, skildpadde, papegøje osv, og da den kan lidt af det, de hver især kan, tror den, at den ligner dem. Frøens navn bliver længere og længere, startende med kamæleon til øreøglepapepaddehoppemæleon. Først da den til sidst møder en anden frø, finder den ud af hvem den er, og de to hopper sammen ud i verden. En sød historie, der bygger på gentagelsen ligesom i folkeeventyret om pandekagen. De små tilhørere vil nyde at læse med og prøve at huske gentagelserne, der bliver længere og længere. Teksten er mundret og tilpasset målgruppen. Illustrationerne er store og enkle tegninger i flotte, klare farver. De enkelte dyr er lettere karikerede, mens planterne er naturtro. En god historie om at finde sig selv og finde ud af, hvem man er. Velegnet til højtlæsning for børnehavebørn og elever i indskolingen.


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2001

af

af

Tove Delica

d. 6. juni 2001

Det er illustrationerne, der bærer denne dejlige billedbog. De breder sig over alle opslagene i stærke klare farver i de mest utrolige perspektiver, så livagtige, at det næsten er uhyggeligt. Historien foregår i en slags forhistorisk tid, hvor alt er nyt. Et mærkeligt dyr dukker op af sumpen, og går i land for at finde en ven. Men hvem er det egentlig selv? Ved mødet med forskellige dyr, finder det ud af, at det kan jage som en kamæleon, hoppe som en græshoppe, svømme som en skildpadde osv. Til sidst, da den mener, at hedde en øreøglepapapaddehoppemæleon, møder den en skabning som sig selv, der siger kvæk. Senere får den et meget kortere navn startende med fr.. Det er en flot og vellykket bog med en sjov slutning, og børn fra 3 år vil nyde at huske og udtale det stadigt mere tungebrækkende navn, (som kan give mindelser om den gamle klassiker af Bill Peet Humpeligimpen). Bibliotekerne har flere gode billedbøger af Paul Geraghty.