Bøger / faglitteratur / biografier

Horneman - en kunstnerslægt


Beskrivelse


Biografisk skildring af tre generationer af kunstnerslægten Horneman og deres virke i 1800-tallets København. Med hovedvægt C.F.E. Horneman der anses for en af tidens betydeligste danske komponister.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2011

af

af

Søren Brunbech

d. 28. nov. 2011

Målgruppen er læsere af musikbiografier, og mere bredt læsere med interesse for 1800-tallets danske kulturliv.

Forskningsbibliotekar Inger Sørensen, der er specialist i 1800-tallets danske musikliv, har fået støtte af Horneman-slægtens efterkommere til denne udgivelse i fornemt udstyr om tre generationer af kunstnerslægten. Det er miniaturemaleren Christian H. (1765-1844) der bl.a. er kendt for sit samtidige portræt af den unge Beethoven, og forlæggeren og komponisten Emil H. (1809-1870), der bl.a. komponerede kendte sange som "Dengang jeg drog afsted" og "Højt fra træets grønne top". Mest omtale får dog C.F.E. Horneman der anses for en af tidens betydeligste danske komponister, om end han stod i skyggen af Hartmann og Gade og kunstnerisk fik en lidt krank skæbne. Inger Sørensens velskrevne og indsigtsfulde fremstilling bygger på omfattende kildestudier og giver et godt indblik i 1800-tallets danske kulturliv. Rigt illustreret med fotografier, tegninger m.m. i gode gengivelser, og med bl.a. en C.F.E. Horneman værkfortegnelse bagest.

Blandt Inger Sørensens mange udgivelser om 1800-tallets danske musikliv er også en biografisk skildring af en anden betydningsfuld komponistslægt: Hartmann : et dansk komponistdynasti, 1999.

En omfattende og bred biografisk skildring, i et fornemt udstyr, af tre generationer af kunstnerslægten Horneman og deres virke i 1800-tallets København.


Kristeligt dagblad

d. 22. feb. 2012

af

af

Eva Hvidt

d. 22. feb. 2012