Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Horror.dk : 12 danske noveller


Beskrivelse


Forord Mathias Clasen Utopia Bjarne Dalsgaard Svendsen Erwin Neutzsky-Wulff Delilas lokker o 69 Teddy Vork Stevie Carina Evytt Cornelia Michael Kamp Nattog Dennis Jiirgensen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2008

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 15. aug. 2008

Bogen er skrevet for læsere som kan lide skrækhistorier. Den er beregnet på også at kunne bruges i undervisningen i folkeskolen og gymnasiet. Den har tilknyttet en hjemmeside.

Tolv danske forfattere har hver leveret en skrækhistorie til antologien. De mere kendte forfattere som Dennis Jürgensen og Neutzsky-Wulff er med, resten er fortrinsvis nyere forfattere med et par bøger eller noveller bag sig. De tolv uhyggelige horrorhistorier indeholder nogle af genrens kendteste gys: Mord, død, genfærd, spøgelser og overnaturlige oplevelser. Med elementer som tomme huse, hvad lurer om næste hjørne, mareridtsagtige scener, psykologisk nervepirrende osv. Stederne er ensomt beliggende huse, psykiatriske hospitaler og afsides steder. Alle foregår i nutidige miljøer, hvad der må appellere til et yngre publikum, men yndere af genren generelt kan sagten være med. Sprogligt og forståelsesmæssigt let forståelige noveller.

Genren er kendetegnet ved kun at have få danske forfattere, hvoraf nogle altså her præsenteres.

Repræsentativt udvalg af nyere danske skræknoveller fortrinsvis for unge.


Proxima

Nr. 88 (2008)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 88 (2008)


Himmelskibet

Nr. 18 (2008)

af

af

Thomas Winther

Nr. 18 (2008)