Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hos dejligfillerfolkene


Beskrivelse


Dejligfillerfolkene er glade og lykkelige væsner, der bor i et helt nyt land. De ønsker kun det bedste for alle, og de kan lide trylleri.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2010

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 21. jan. 2010

Bogen, som kan anvendes til højtlæsning fra ca. 6 år, er udformet som et tyndt, lidt skrøbeligt hæfte. Forsidens illustration ligner mest af alt en børnetegning. Det vil kræve god formidling at udlåne bogen.

Dejligfillerfolkene er et positivt og lykkeligt folk, som kun ønsker det bedste. For dette folk er hver dag en leg og ingen udfordring for stor. Jeg må indrømme, at jeg har læst historien flere gange, for at finde hoved og hale i den. Bogen er skrevet i et drømmende sprog på et plan, som jeg ikke forestiller mig, at noget barn endsige den voksne formidler kan gennemskue. Intentionen om glæde og lykke er fin, men som børnebog synes jeg ikke, at det fungerer. Marianne Larsens egne illustrationer ligner børnetegninger.

Bogen er så speciel, at sammenligning med andre genrer eller titler ikke er mulig.

Intentionerne er gode, men jeg synes ikke, at projektet lykkes. Dertil er historien for flyvende og forvirrende. Endvidere bidrager illustrationerne ikke til forståelsen af bogen.


BUM

Årg. 26 (2010)

af

af

Hugo Hørlych Karlsen

Årg. 26 (2010)


Plys

[Nr.] 27, (2011)

af

af

Ejler Nyhavn

[Nr.] 27, (2011)