Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hubert bliver ikke forelsket


Beskrivelse


Hubert er ikke vild med piger, og da han tvinges til at følge naboens datter, som er ny, til skolen, udsættes Hubert for de værst tænkelige udfordringer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Boy Olesen

2008

Bogen kan selvlæses fra 3. kl. altså fra ca. 9 år og op efter. Bogen vil også være velegnet som fællesbog i fx en klasse, da den vil være meget velegnet som samtalebog.

Endnu en god og sjov bog om Hubert. Hos målgruppens drenge kan man godt have et lidt anstrengt forhold til piger, i særdeleshed når talen drejer sig om det at være kærester. Hubert gør alt, hvad han kan, for at undgå at skulle gå med den nye nabopige Elise til skolen, hvad vil de andre ikke tro, når de ser ham med en pige. Alt det der ikke må ske for Hubert sker, og alle tror at Elise er Huberts nye kæreste. Mange forviklinger udspiller sig, underbukserne med roser på, rosen i tasken og Roy og hans bøllevenners jagt på Elise og Hubert. Mange drenge og piger vil kunne nikke genkendende til bogens tema. Sproget er letforståeligt, med afpassede sætningslængder og begrænset brug af svære ord. Bogens farvelagte tegninger er udtryksfulde og humoristiske, og ledsager teksten på bedste måde.

Denne bog er fuldt på højde med de andre bøger om Hubert.

Velskrevet bog, med flotte tegninger og med fast bind, omhandlende noget af det, der rør sig meget i målgruppen, nemlig dreng-pige. God historie der sætter Hubert overfor voldsomme udfordringer, med ny erkendelse om piger som resultat.