Nuka og Arsuk er blevet forældre i en ung alder. Der er mange vigtige valg at træffe, men hvad er egentlig bedst for deres lille søn? Varm og realistisk fortælling, der især vil appellere til læsere, der har interesse i grønlandsk kultur og hverdagsliv.
Vi er i nutidens Grønland. De unge mennesker, Nuka og Arsuk, som vi mødte i Ravnen flyver lavt, er blevet forældre til lille Minik, og de kæmper for at få tingene til at hænge sammen. Nuka er rejst til en anden by for at gå på gymnasiet, og har efterladt drengen hos sin kæreste og sambo Siri. Arsuk, der periodevis har hyre på en fisketrawler og er væk flere dage ad gangen, kan ikke forenes med, at hans søn bor hos hende, men har ikke noget valg. I stedet får han ansvaret for sin 14-årige nevø Thomas, og han må træde i karakter som den voksne mand, han er blevet. Nuka kæmper for at få Minik til at bo hos sig på kollegiet, og det falder ikke i god jord hos Siri. Med ordliste over grønlandske ord bagest i bogen.
Kendskabet og kærligheden til Grønland gennemstrømmer hele romanen, og brugen af grønlandske ord og troværdige karakterer gør læseoplevelsen meget realistisk. Sproget er ligetil, og det gør romanen let at læse og oplagt at formidle til unge og læsesvage voksne.
Hverdagsfortællinger i samme enkle sprog finder man i Qivittoq og andre novellerBlomsterdalenTabita. Der skrives meget skønlitteratur om Grønland for tiden, fx Blomsterdalen og Tabita, der dog er mere samfundskritiske og rå end denneHverdagsfortællinger i samme enkle sprog finder man i Qivittoq og andre noveller. Der skrives meget skønlitteratur om Grønland for tiden, fx og Tabita, der dog er mere samfundskritiske og rå end denneHverdagsfortællinger i samme enkle sprog finder man i Qivittoq og andre noveller. Der skrives meget skønlitteratur om Grønland for tiden, fx Blomsterdalen og , der dog er mere samfundskritiske og rå end denne.