Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Hulebyggerne


Beskrivelse


Om bygning af 8 spændende huler i forskellig sværhedsgrad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2017

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 15. maj 2017

Inspiration og arbejdsbeskrivelser til otte spændende huler. For børn mellem 6 og 14 år og deres voksne.

Bogen starter med en række gode råd til hulebygning, fx om loftshøjde og modelbygning. Herefter kommer otte kapitler der beskriver ide og bygning af otte huler i tre forskellige sværhedsgrader. Først en oversigtsside med materialer, pris, værktøj etc. Herefter en indledning hvor børnene der bygger og huleideen præsenteres. I flere afsnit fortælles om arbejdet med hulen og små sidehistorier om børnenes navne eller ideen om slikforsyning til hulen. Der er mange billeder af byggeriet, detaljer og de færdige huler. Alle kapitler afsluttes med en byggeopskrift. Mariella Harpelunde Jensens har tidligere lavet en dokumentarfilm om børns huler. Bogen er hardback med glittet papir.

En charmerende bog som sætter fantasien i gang. Især for de største børn, men nogle få af projekterne kan yngre børn være med på. Der er dog ingen af projekterne der kan laves af børn alene. Bogen er meget snakkende, nærmest anekdotisk og det er hyggeligt, men kræver også at man læser al teksten for at finde ud af hvordan hulen skal bygges. Byggeopskrifterne er noget overfladiske og kræver en øvet fritidshåndværker.

Hulebogen minder rigtig meget om og har den samme snakkende form. Den har dog færre konkrete byggeinstrukser og flere afstikkere til tilbehør til hulelegene.