Denne bog er første del af en ny serie Sport og sundhed. Bøgerne er først og fremmest beregnet til undervisningen i idræt på ungdomsuddannelserne, især de gymnasiale uddannelser.
Formålet med bogen er at skabe en historisk og samfundsmæssig forståelse af sporten. Fire af antologiens fem forfattere er forskere og undervisere på Institut for Idræt på Københavns Universitet, den femte er journalist. Hans Bonde skriver om idrættens historie, fra det aztekiske bodspil, over de olympiske lege, ridderturneringer og frem til i dag, hvor dele af sporten er blevet helt afhængig af videnskab og teknologi. Laila Ottosen beskæftiger sig med den sociologiske del, bl.a. med befolkningens idrætsdeltagelse, idræts- og kulturpolitikken og det frivillige arbejde i idrætsforeningerne. Gertrud Pfister ser på idræt og integration, især med fokus på pigers og kvinders integration i idrætten. Birger Peitersen beskæftiger sig med den moderne fankultur i fodbolden og endelig fortæller Steen Ankerdal om sportsjournalisten, som han kalder den daglige fredsforstyrrer.
Efter gymnasiereformen er der kommet flere bøger om idræt, bl.a. Idræt i perspektiv, 2005 og C - det er idræt, 2005, men indholdsmæssigt er de forskellige.
Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog og der er mange illustrationer, så jeg vil mene, at ud over undervisningsbrugen vil den også sagtens kunne læses og bruges af folk, der interesserer sig for sport og sundhed både på det praktiske og det teoretiske plan.