En teoretisk analyse af den danske humor. Hvordan er et lands form for humor bundet op på sprog og samfund? For sprogforskeren og andre, der på et akademisk niveau beskæftiger sig sprog, samfund og national identitets indbyrdes sammenhæng.
Forfatteren er professor emeritus ved CBS og har beskæftiget sig med sprogvidenskabens mange discipliner. Hun er optaget af, hvordan sproget former os på mange områder. Her vælger hun humoren som et eksempel på, hvordan den er formet af vores opvækst, vores sproglige socialisering og påvirkning fra det samfund, vi er vokset op i. Gennem mange eksempler viser hun, at humor er meget forskellig fra land til land, og det kan på den måde være svært at nå og forstå hinanden ad den vej. Bogen er struktureret i tre afsnit: humor, sprog og samfund. Den er teoretisk funderet, og forfatteren bruger teorierne i samspil med eksemplerne, hvoraf en del er fra Europa-Parlamentet, for at påvise sine hypoteser om humorens karakter.
Velskrevet og velstruktureret og sprogligt let at gå til. Men det er en bog, der primært vil finde sin anvendelse i den akademiske verden, da den forudsætter et bredt kendskab til de anvendte teorier og i sin tilgang er akademisk.
Det er ikke nyt at beskæftige sig med humor. Allerede i 1916 beskæftigede filosoffen Harald Høffding sig med det i Den store humorHumorHumor - alvorligt talt. I nyere tid er fænomenet behandlet i bl.a.: Humor og Humor - alvorligt taltDet er ikke nyt at beskæftige sig med humor. Allerede i 1916 beskæftigede filosoffen Harald Høffding sig med det i Den store humor. I nyere tid er fænomenet behandlet i bl.a.: og - alvorligt taltDet er ikke nyt at beskæftige sig med humor. Allerede i 1916 beskæftigede filosoffen Harald Høffding sig med det i Den store humor. I nyere tid er fænomenet behandlet i bl.a.: Humor og .