Bøger / skønlitteratur / roman

Hun kom med diligencen : en familiesaga


Beskrivelse


Lizette Nielsen fortæller sin families historie, fra farmoderens ankomst i København i 1870 og frem til midten af det 20. århundrede, hvor de er bosiddende i Taarbæk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2017

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 29. mar. 2017

Slægtsroman om arbejderklassens liv i København og Taarbæk fra slutningen af 1870'erne og frem til midten af det tyvende århundrede. Interessant for læsere med lokalhistorisk nysgerrighed, da mange mennesker, begivenheder og bygningsværker fra perioden, er skrevet ind i handlingen.

Matilde ankommer til København i slutningen af 1800 tallet, for at få arbejde som sangerinde. Det er et hårdt liv, med mange afsavn, men også glæder. Bogen beskriver byen København og de mennesker der bor i den og vi følger familien helt frem til 1950'erne, hvor de er flyttet til Taarbæk.

Forfatteren fletter historiske personligheder fra Københavns blomstringstid, ind i sin egen familiehistorie. Der er en interessant måde at formidler lokalhistorie på, men desværre virker det ofte lidt for fortænkt. Bogen er mest interessant i begyndelse, hvor forfatteren har taget sig flest kunstneristiske friheder. I slutningen af bogen beskrives forfatterens egen barn- og ungdom, hvilket bliver lige lovlig personlig og egentlig ikke særlig interessant.

En anden og mere velskrevet slægtsroman med egen familie som baggrundsstof er Kvinderne fra ThyKlinkevalstrilogien eller den underholdende trilogi Klinkevalstrilogien hvor udgangspunktet også er egen familiebaggrund og hvor handlingen primært udspiller sig i KøbenhavnEn anden og mere velskrevet slægtsroman med egen familie som baggrundsstof er Kvinderne fra Thy eller den underholdende trilogi hvor udgangspunktet også er egen familiebaggrund og hvor handlingen primært udspiller sig i København.