Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Hundestrik


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Opskrifter på strikket tøj og tilbehør til hunde.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jette Andreasen

2007

Denne bogs billeder af glade men frysende småhunde i smarte sweatre/dækkener er ikke til at stå for, og udstyret er lige til at strikke og hækle for håndarbejdsglade dyrevenner.

Det er altid problematisk at klæde kæledyret ud, hvad forordet da også gør opmærksom på. Men her er der mest tale om praktisk vinterudstyr til mindre hunde samt et par pyntehalsbånd, puder og tæpper. Opskrifterne er overskuelige med tilhørende små tegninger med mål, da der skal strikkes i lidt uvante faconer. Teknikkerne er af vekslende sværhedsgrad. Fra retstrikning over rib til snoninger og hulmønster samt lidt hækling. Det hele kan ses på store farvefotos af en meget fotogen west highland white terrier, en chihuahua samt flere andre. Bogen vil tiltale børn, men den generelle sværhedsgrad gør, at den mest er af interesse for voksne.

Sys Fredens kendes fra andre gode strikke- og hæklebøger. Her har hun fundet en ny niche. Der findes ikke andet på dansk om emnet.

En rigtig kæk håndarbejdsbog for hundevenner.


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2012

af

af

Ann Luther Petersen

d. 3. sep. 2012

Til strikkeglade hundeejere, der gerne vil klæde de firbenede varmt på.

Sys Fredens har udgivet et væld af rigtig fine strikkebøger, og her har hun kastet sine kreative evner på strik til hunde. Bogen byder på 16 opskrifter på bluser, sweatere, jakker og slag samt halsbånd og en bæretaske, pude og tæppe - det hele beregnet til små hunde. Der er farvebilleder af alle de færdige strikkemodeller, og bogen vrimler med små, nuttede hunde, der nok skal få enhver hundeejers hjerte til at smelte. Opskrifterne virker umiddelbart til at variere i sværhedsgrad ,og selvom forklarende tegninger hjælper til forståelsen af modellerne, er det dog snarere den mere øvede strikker frem for nybegynderen, der vil få glæde af bogen.

Anden udgivelse med samme titel kom i 2007 som en bog på 60 sider. Den herværende udgivelse er i et mindre og mere handy format, og sideantallet på omkring det halve.

Fin, lille strikkebog med opskrifter på varmt tøj og tilbehør til menneskets bedste ven.


Politiken

d. 20. sep. 2007

af

af

Bjarne Schilling

d. 20. sep. 2007


Håndarbejde i skolen

Årg. 42, nr. 4 (2007)

af

af

Pia Martinussen

Årg. 42, nr. 4 (2007)


Håndarbejde nu

Årg. 47, nr. 4 (2012)

af

af

Sahra Gille

Årg. 47, nr. 4 (2012)