Bøger / faglitteratur til børn / hækleopskrifter

Nye hæklerier


Beskrivelse


Opskrifter på tøj til varme og kolde dage, fx. bluser, jakker, sjaler, solhat, sommertaske, tæppe.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2011

af

af

Jette Andreasen

d. 5. aug. 2011

I serien af små kvadratiske opskriftsbøger viser Sys Fredens strikkede og hæklede projekter for især begynderen, men også for den mere erfarne.

Puder og plaider indeholder nye opskrifter. Der er tænkt på hyggen i hjemmet med lune puder, strikkede såvel som hæklede. Stribede, mønstrede, i flere størrelser, faconer og teknikker. 3 fine plaider supplerer. Opskrifterne er enkle og dertil forsynede med ekstra tips. Indholdet i Nye hæklerier er for størstedelen ikke nyt. Det er uddrag af en større bog fra 2006 med samme titel. Der er opskrifter på sommer- og vinterbluser, hat, taske og en hel kjole. 2 modeller er helt nye. Det gælder en poncho og pulsvarmere. Forholdsvis enkelt at gå til, men lidt øvelse er en fordel ved bluserne. Begge bøgerne indeholder oversigt over garn og forkortelsesliste, men ingen yderligere teknikforklaringer. Illustreret med fine modelfotos.

Sys Fredens' designs er velkendte fra en lang række gode hækle- og strikkebøger, senest Sjaler og sjælevarmere, 2010. Hæklede og strikkede puder ses ikke så ofte, dog enkelte i Lene Holme Samsøe: På pinde og nåle, 2009.

Opskrifterne i de små men veltilrettelagte bøger er overkommelige, og vil tiltale den yngre generation, som har fået øjnene op for glæden ved at nørkle med garn og pinde.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2006

af

af

Lone Fosdal

d. 9. juni 2006

Sys Fredens er kendt på bibliotekerne for både strikke- og hæklebøger. Hæklerier udkom 2004 og er nu udsolgt, og et udvalg af opskrifterne er netop udkommet i det lille format som hun også har brugt til bl.a. sin Hækleskole, 2004. Nye hæklerier er en samling nye opskrifter til samme målgruppe som forgængeren og i almindelig bogformat. Udstyret er indbydende med farvebilleder af alle modeller der giver et godt indtryk af det færdige arbejde. De lyriske indledninger til opskrifterne, som Sys Fredens som så mange andre tidligere har indledt sine opskrifter med, er der ingen af her. Der er heller ingen indføring i hæklingens kunst, her henvises til Hækleskole. Det er helt velgørende med en håndarbejdsbog hvor billederne får lov at tale for sig selv; og med en god layout er opskrifterne faktisk blevet endnu mere klare og overskuelige end i den tidligere bog. Der er en del opskrifter på sommertøj: bikini, luftige bluser o.l., derudover er der bluser, jakker, sjaler, nederdele, en kjole foruden et enkelt tæppe, et par hatte, sokker og luffer; alle opskrifter er til kvinder.