Bøger / faglitteratur til børn

Hundetræning : forstå dit kæledyr, så du kan passe godt på det


Beskrivelse


Om hundetræning med råd om socialisering, tissetræning, lydighed, opførsel og sundhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 24. juni 2011

Bog om Hundetræning, der kan bruges til nybegynderen, som lige har anskaffet sig hund, men også som en letbenet inspiration til den som er mere dreven med hundesnor og godbid.

Lettilgængelig rigt illustreret bog med et væld af emner. Forfatteren forklarer først, hvorfor hundetræning er en god og nødvendig ide, her lyder et råd fx på en liste over "10 gyldne regler": "Børn må aldrig forstyrre en hund, når den æder eller sover". Et andet emne er fx den rigtige brug af belønning. Det er fx ros, godbid og legetøj. Andre emner er fx korrekt irettesættelse, at gå med hund i snor, snappende hunde og hundetræning med den såkaldte "klikker". De mange emner gør, at bogen ikke rigtig går i dybden, fx fylder "agility" kun 4 sider og emnet "ros" kun ganske få linjer. Det virker noget overfladisk og bogen er først og fremmest en inspirerende begynderbog, og en god oversigt over hundetræningens mange aspekter, der forhåbentlig giver læseren lyst til mere. Kloge afsluttende ord lyder bl.a.: "At træne en hund er hårdt arbejde, og det kan kræve tålmodighed, men det bør aldrig føles som en sur pligt".

Del af forlagsserie om kæledyr, fx også om katte, kaniner og akvariefisk. Om hundetræning fx Lykkelige lydige hunde af Anders Hallgren. Mere generelt introducerende er fx Bogen om hunden : udvikling, opdragelse, uddannelse og sprog af Jeanette Sams-Dodd.

Lettilgængelig bog, der giver et fint indblik i hundetræningens aspekter, men som dog ikke bør være eneste bog på hylden om emnet.