Bøger / faglitteratur til børn

Hvad er der galt, mor? : en børnebog om psykiske sygdomme


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2017

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 31. okt. 2017

Fagbog med psykiske sygdomme forklaret til børn. Til oplæsning og samtale med børn fra 7 år, selvlæsning fra 12 år.

Bogen er en gennemgang af forskellige psykiske sygdomme: depression, mani, skizofreni, fødselspsykose, fobier (neurose eller følelsessygdom), alkoholisme, anoreksi, selvskadesygdom, høre stemmer, ADHD, ADD, borderline, OCD og autisme. Derefter kommer en gennemgang af behandlingsmuligheder: Elektrochok, medicin, indlæggelse og alternativ behandling, som psykolog og gruppeterapi. Den afsluttes med navne og adresse på steder, som kan hjælpe. Teksten suppleres af enkelte stregtegninger. Forfatteren selv lider af bipolar psykisk sygdom, og har skrevet 8 bøger bl.a. Denne gang var det ikke hos naboen.

Bogen har korte og overkommelige afsnit, og kan også bruges som opslagsværk. Det er en direkte bog, som ikke pakker tingene ind. Der tales direkte til børnene med til tider voldsomme eksempler på hvordan psykiske syge opfører sig. Forfatteren lægger et stort ansvar på børnene, om de skal gøre noget ved tingene - råbe op og udbrede kendskabet til psykiske sygdomme.

Bogen er en udvidet udgave af forfatterens tidligere bog: Hallo mor!Snak om det - med alle børnMin fars sygdomViggo og Walthers verden, hvor denne bog medtager flere sygdomme fx anoreksi, ADHD og autisme. Snak om det - med alle børn af Karen Glistrup er mere børnevenlig. Enkelte psykiske sygdomme behandles i Min fars sygdom og Viggo og Walthers verdenBogen er en udvidet udgave af forfatterens tidligere bog: Hallo mor!, hvor denne bog medtager flere sygdomme fx anoreksi, ADHD og autisme. af Karen Glistrup er mere børnevenlig. Enkelte psykiske sygdomme behandles i Min fars sygdom og Viggo og Walthers verdenBogen er en udvidet udgave af forfatterens tidligere bog: Hallo mor!, hvor denne bog medtager flere sygdomme fx anoreksi, ADHD og autisme. Snak om det - med alle børn af Karen Glistrup er mere børnevenlig. Enkelte psykiske sygdomme behandles i og Viggo og Walthers verdenBogen er en udvidet udgave af forfatterens tidligere bog: Hallo mor!, hvor denne bog medtager flere sygdomme fx anoreksi, ADHD og autisme. Snak om det - med alle børn af Karen Glistrup er mere børnevenlig. Enkelte psykiske sygdomme behandles i Min fars sygdom og .