Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Hvad fætter gør er altid det rigtige


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Billedbog. Osama skal ud og sælge en tyggegummiautomat for at skaffe penge til sin fars kiosk. Osama forhandler sig igennem Vesterbros mange tilbud og kommer tilbage til kiosken, hvor Dennis Diller, Osamas klassekammerat, er sikker på, at den står på skideballe. Men gør den nu også det?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2010

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 10. nov. 2010

Uundværlig billedbog til fornøjelig oplæsning for de 5-11-årige og ikke mindst deres voksne.

Billedbog med et nyt fantastisk makkerpar - Bregnhøi og Sareen. Rammen er H.C. Andersens kendte eventyr "Hvad fatter gør, er altid det rigtige" omsat og opdateret til nutidens Vesterbro. Det er gjort så sjovt og velkomponeret, at når man er færdig med bogen, må man lige læse den en gang til! Osama hjælper til i sin fars kiosk. Bedstemoren sidder på en kasse cola i baglokalet, ser tv og storbander. Osama skal ud og sælge en tyggegummiautomat for at skaffe penge til kioskens strøm. Osama forhandler sig igennem Vesterbros mange tilbud med en charme og en naturlighed, for at vende tilbage til kiosken, hvor Dennis Diller, Osamas klassekammerat, er sikker på, at den står på skideballe. Men, som i det klassiske eventyr, ender det hele godt - fordi hvad fætter gør, er altid det rigtige! Bregnhøis sprudlende tegninger og Sareens tekst går utroligt godt i spænd og viser på alle måder nutidens København - og det er "kræftihelveda sjovt".

Rune T. Kiddes eventyromskrivninger fx Den lilla møghætte og pulven er en anden sjov måde at omskrive klassiske eventyr på, men ellers findes der ikke noget der kommer på linje med denne sprudlende og aktuelle bog.

Her er en bog, som skal være på alle børne- og skolebiblioteker - for sjældent har man læst en sjovere og lige i pletten historie. Vi venter utålmodigt på andre eventyrlige gendigtninger fra forfatterens hånd. Og det kan kun gå for langsomt.


Jyllands-posten

d. 11. nov. 2010

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 11. nov. 2010


Berlingske tidende

d. 12. nov. 2010

af

af

Kari Sønsthagen

d. 12. nov. 2010


Kristeligt dagblad

d. 16. dec. 2010

af

af

Sara Nørholm

d. 16. dec. 2010


Information

d. 26. nov. 2010

af

af

Line Beck Rasmussen

d. 26. nov. 2010


Præsteforeningens blad

Årg. 101, nr. 46 (2011)

af

af

Charlotte Ellermann

Årg. 101, nr. 46 (2011)