Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vitello er bagvendt


Beskrivelse


Vitello synes ikke altid, det er sjovt at være Vitello, så en morgen finder han på at hælde juice på sine cornflakes i stedet for mælk. Læs bogen og find ud af, hvad Vitello mere finder på. For 7-9-årige.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2023

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 18. aug. 2023

Vitello synes ikke altid, det er sjovt at være Vitello, så en morgen finder han på at hælde juice på sine cornflakes i stedet for mælk. Læs bogen og find ud af, hvad Vitello mere finder på. For 7-9-årige.

En dag har Vitello brug for at finde på noget sjovt, så alting ikke bare er, som det plejer at være. Efter cornflakes med juice til morgenmad, og tandbørstning med tæerne, går han udenfor med sine sko og bluse omvendt på. Han går over til sine venner Max og Hasse, som han nu vil kalde Ronald og Mogens. Vitello finder på lege, som han også kalder nye navne, og hans venner forstår ikke helt, hvad han har gang i. På et tidspunkt bliver det også lidt farligt, da Vitello vil køre bagvendt på sin cykel. Historien er en læsepædagogisk bearbejdet udgave af billedbogen med samme titel fra 2009. Der er illustrationer i farver på næsten alle opslag, og det er samme illustrator som i originaludgaven.

God og sjov historie om en dreng, som ikke altid har det så let, men som er god til at finde på og lege sig til noget sjov og nogle gange lidt ballade. Sproget fungerer fint til selvlæsning, og mange børn vil være motiverede for læsningen, fordi de kender historierne og universet fra billedbøgerne om Vitello.

En anden letlæst bog om leg, venner og fantasi kunne være Villads fra Valby leger lidt vildt Den er i serien "Villads fra Valby-bøgerne".


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2009

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 16. sep. 2009

For billedbogslæsere på ca. 5-8 år. Den ganske lange tekst er også velegnet til højtlæsning.

Ny herlig billedbog om drengen Vitello. Vor helt vågner og er træt af sin evindelige tilværelse. Han beslutter sig for at gøre alting omvendt. Han kommer juice på sine cornflakes, tager tøjet omvendt på og forsøger at gøre alting bagvendt. Det er ret besværligt, men det bliver direkte farligt, da han vil cykle omvendt på cyklen og kører ud på ringvejen med ryggen til! Alt ender dog godt til slut. Historien er som sine forgængere fortalt med sprogligt overskud og er holdt i en underfundig, humoristisk tone, som gør, at man kommer til at sætte pris på Vitello og hans verden. Som tidligere er løjerne illustreret af Niels Bo Bojesen i en stærkt karikeret lidt skødesløs streg, som passer godt til den skægge og fine historie.

Bøgerne om Vitello er på deres egen småfilosofiske facon lidt i familie med fx Alfons Åberg, men Vitello er i øvrigt helt sin egen.

Alt i alt en god, humoristisk billedbog. Historien er velfortalt, og den er illustreret med nogle karikerede og sjove illustrationer, som passer godt til bogens særlige tone. Forfatteren formår at skabe en stemning og en personbeskrivelse, som rammer plet og gør handlingen levende og historien overbevisende.


Berlingske tidende

d. 2. okt. 2009

af

af

Kari Sønsthagen

d. 2. okt. 2009