Bøger / faglitteratur

Hvad fejler du i grunden? : om naturlig sundhed - og hvad du selv kan gøre


Beskrivelse


Giver forståelse for, hvad der kan være årsagen til sygdomme. Dvs., at sundhed ikke handler om fravær af symptomer og heller ikke kan begrænses til sund mad, motion og indtag af de rigtige kosttilskud. Nej, sundhed handler om balance på mange planer, om at være på rette plads i livet, at spille sammen med sine omgivelser, at behandle både krop og sind godt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 27. okt. 2011

For enhver voksen dansker, som ønsker at forstå, hvad der skaber og bevarer sundhed, og som ønsker at tage ansvar for eget helbred.

Hensigten med bogen er at give forståelse for, hvad der kan være årsagen til sygdomme. Carsten Vagn-Hansen har for længst slået sit navn fast som læge med en holistisk forståelse af sundhed og sygdom. Det vil sige, at sundhed ikke handler om fravær af symptomer og heller ikke kan begrænses til sund mad, motion og indtag af de rigtige kosttilskud. Nej, sundhed handler om balance på mange planer, om at være på rette plads i livet, at spille sammen med sine omgivelser, at behandle både krop og sind godt. Og han stopper ikke der, han har også den åndelige overbygning med i sin overbevisning. Bogen behandler bredt stort set alle aspekter af sundhed i store linjer - fx de autoimmune sygdomme under ét. Han videregiver af sin viden om, hvad der biologisk kan ligge til grund for en given sygdom og kommer med en række idéer til, hvordan man fornuftigvis kan forholde sig, hvis man lider af det pågældende. Resten er op til læseren selv.

Bogen svarer til så mange andre allround lægebøger, men adskiller sig ved ikke at holde sig til det kliniske, men går meget bredere ud for at give læseren en forståelse af sundhed.

En meget anvendelig sundhedsbog med holistisk synsvinkel til dagens danskere, hvor flere og flere går en vej, hvor de kombinerer familielæge og speciallæge med det alternative.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 23. nov. 2011

af

af

Martin Kreutzer

d. 23. nov. 2011