Bøger / faglitteratur

Hvad i alverden skete der?


Beskrivelse


En verdens- og naturhistorie, der med eksempler fra urtid, fortid og nutid sætter jordklodens og menneskehedens udvikling ind i en større sammenhæng.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2009

af

af

Knud Weile

d. 21. okt. 2009

En stort anlagt og velfortalt skildring af planeten Jordens historie fra The Big Bang til i dag. Bogen henvender sig til læsere med interesse for de store linjer i historien og sammenhængen mellem natur, kultur og historie.

Forfatteren fortæller sin verdenshistorie i et langsigtet perspektiv, der inddrager både natur- og kulturhistoriske elementer. I en lidt dyster stemning beskrives jordklodens udvikling med dens tilbagevendende naturkatastofer, den langsomme opståen af planter og dyr - og til sidst fremkomsten af menneskeslægten, hvis udbredelse og uhæmmede påvirkning af den omgivende natur lægger op til en ny miljøkatastrofe. Der er også meget ganske almindeligt historisk stof i bogen, kort og godt beskrevet og anskuet lidt fra oven, så kulturerne og udviklingen sammenlignes og skildres i en større sammenhæng. Det giver et lidt uvant verdensbillede, hvor der er skruet meget ned for den europæiske og vestlige dominans, mens de asiatiske kulturer fremhæves.

Som det fremgår af bogens store noteapparat, står forfatteren ikke alene med sit verdenssyn og sin kritiske holdning til udviklingen. Her får man imidlertid hele verdenshistorien præsenteret i en 24-timers ramme, hvor udviklingen i det sidste splitsekund før midnat tilsyneladende går mod katastrofen.

En anderledes verdens- og naturhistorie, der velfortalt og med gode eksempler fra urtid, fortid og nutid sætter jordklodens og menneskehedens udvikling ind i en større sammenhæng.


Kristeligt dagblad

d. 18. jan. 2010

af

af

Søren Hindsholm

d. 18. jan. 2010


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 185 (2010)

af

af

Jørgen Krøigård

Nr. 185 (2010)