Bøger / faglitteratur

Hvad stuepigerne fortalte : om de tre gamle badehoteller i Kandestederne


Beskrivelse


Fortællinger om de tre badehoteller Hjorths Badehotel, Kokholms Badehotel og Hotel Kandehus beliggende i Kandestederne og om mange af de stamgæster, der kom på badehotellerne sommer efter sommer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2020

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 18. juni 2020

Fortællinger fra tre badehoteller i Skagensområdet, fortalt af stuepigerne. For dem, der holder af lokalhistorien og fans af "Badehotellet".

I Skagensområdet, i noget der hedder Kandestederne, lå der tre badehoteller: Hjorths Badehotel, Kokholms Badehotel og Kandehus. Og i bogen her fortæller stuepigerne om gæsterne og om hvad der foregik på hotellerne. Af mere kendte hotelgæster kan nævnes Karen Blixen, Asta Nielsen, og Niels Bohr. Også Kong Christian d. 10., var at finde på gæstelisten. Men der var også den nøgne mandsperson, der en nat sprang ind af et åbent vindue på det ene hotel for at ringe efter politiet - han havde været på nattebesøg på et af de andre hoteller, men var faldet i unåde. Der var også Charmøren, der var ugift, men kunne charmere hver en kvinde og også kom længere med nogle af stuepigerne. Og Madame Q, en af tidens emanciperede kvinder, der havde andre og ofte outrerede holdninger. Hun yndede blandt andet gå med habit og bowlerhat. Bogen indledes med et forord og afsluttes med et efterskrift. Bogen indeholder derudover mange akvareller og fotografier.

En sjov bog, med skønne, varme og finurlige fortællinger, der giver et godt indtryk af de gæster, der frekventerede badehotellerne gennem tiden. En lækker coffeetable-bog med letlæseligt sprog.

En anden bog om badehoteller med udgangspunkt i gæsterne er Vi har det så dejligt!.