Bøger / faglitteratur

Hvad svarer vi jihadisterne?


Beskrivelse


Beskrivelse af jihadisme som en kollektiv, politisk bevægelse, der siden det arabiske forår har vokset sig større og nu er en global udfordring.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2016

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 11. okt. 2016

Fagbog i lommeformat om at se jihadismen som et kollektivt, politisk projekt fremfor den fremherskende tanke, at jihadister er marginaliserede enkeltindivider. For politisk interesserede læsere.

Fagbog, der omhandler den globale udfordring, at jihadismen, siden det arabiske forår, har vokset sig større og større. Bogen beskriver, hvordan flere teorier (radikaliseringsteorien, lægmandsteologien, kulturessentialismen og den kriminologiske tilgang) fokuserer på den enkelte; på religion, kultur eller tiltrækningen af det kriminelle miljø som bevæggrund for at tilslutte sig jihadismen. Denne bog går en anden vej og beskriver jihadismen som en kollektiv, politisk bevægelse. Når det arabiske forår ikke gav en bedre og mere retfærdig verden, når de arabiske magthavere fortsat regerer diktatorisk, når Vestens krige i området har kostet mellem 1,3 og 2 millioner mellemøstlige liv, og når Vestens ledere forsat samarbejder med de arabiske diktatorer, så er der grobund for en politisk bevægelse som jihadismen.

Oplysende, interessant og spændende bog, som enhver bør læse for at få andre nuancer på jihadismen. Informativ og velskrevet bog, der kræver en vis politisk indsigt.

En indføring i netop det arabiske forår og de skelsættende begivenheder efterfølgende giver disse bøger: Det moderne Mellemøsten og Hjertet bløder.