Bøger / faglitteratur / biografier

Spinoza - kætter og filosof


Beskrivelse


Om den nederlandske filosof og fritænker Baruch de Spinoza (1632-1677), der i sin samtid blev betragtet som kætter og fritænker, men i nutiden betragtes som forløber for europæisk filosofi og oplysning.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2015

af

af

Kent Skov

d. 26. aug. 2015

En omfattende og læseværdig bog om den nederlandske filosof og fritænker Spinoza, der i sin samtid blev betragtet som kætter og fritænker, men i nutiden betragtes som forløber for europæisk filosofi og oplysning. For alle med interessere for både personhistorie og i europæisk filosofi- og kulturhistorie.

Den første store mono- og biografi på dansk om renæssancefilosoffen Spinoza, 1632-1677. Dr.phil. i filosofi Carl Henrik Koch indleder med en introduktion til Spinozas samtid og bevidsthedsdannelse og sætter ham ind i en nutidig og filosofihistorisk kontekst. CHK bruger den samtidige danske professor Ole Borch, der besøgte Spinoza, som indgang til værket. Det sker parallelt med en reference til den anden store tænker Descartes og modtagelsen af ham i århundrederne efter og op til nutiden. Bogen veksler således mellem kronologisk, biografisk og begrebsmæssig fremstilling og analyse. Der er noter, navneregister og bibliografi.

En fortrinlig, velfortalt og dybdegående beretning om Spinoza og hans rolle i samtid og eftertid og kan læses som en europæisk kulturhistorie om 1600-tallet.

CHK har også stået for den seneste revision af Spinozas EtikSpinoza. Desuden findes Spinoza med et udvalg af Spinozas teksterCHK har også stået for den seneste revision af s Etik. Desuden findes med et udvalg af s tekster.


Kristeligt dagblad

d. 22. okt. 2015

af

af

Asger Brandt

d. 22. okt. 2015


Weekendavisen

d. 9. okt. 2015

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 9. okt. 2015


Religion

2016, nr. 4

af

af

Ole Bjørn Petersen

2016, nr. 4


Udsyn

Årg. 31, nr. 1 (2016)

af

af

Jonathan Matthew Schwartz

Årg. 31, nr. 1 (2016)