Bøger / faglitteratur

Hvad ville Google gøre?


Beskrivelse


Forfatteren uddrager på baggrund af Googles udvikling og succes 40 generelle regler som virksomheder inden for alle brancher kan styre og leve efter i en tidsalder der er baseret på netværk og foræringsøkonomi.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. juli 2010

Inspirationsbog om udviklingen af fremtidens forretningsidéer à la Google. Målgruppe er ledere og konsulenter, og de som mere bredt interesserer sig for bl.a. it og internet, og finder fænomenet Google interessant. Oplagt til en handelsskoleopgave.

Forfatteren Jeff Jarvis er lidt af en it-guru og kultfigur, og bl.a. manden bag den populære blog www.buzzmachine.com. I sin bog udfører han suverænt interessant et udfordrende tankeeksperiment, som han formulerer således: "Stående over for næsten enhver udfordring i dag, giver det derfor mening at spørge HVGG? Hvad Ville Google Gøre." I hans tankeeksperiment overføres Google-idéer fx til luftfartsbranchen, til finanssektoren og til reklame- og mediebranchen. Heller ikke offentlig virksomhed undgår Google. En spændende Jarvis ide byder fx på et "Google universitet", der måske eller måske ikke?, gør de traditionelle universiteter gammeldags. Men de som efter læsningen af bogen nu tror, at smarte erhvervsfolk og it-nørder bare slavisk skal kopiere Google misforstår Jarvis. Hans filosofi er: "Den handler om at se verden, som Google gør det, om at finde sit eget syn på den og om at se anderledes".

På dansk fx også Google-historien, 2009, af David A. Vise. Men denne nye bog er den første om Googles forretningsideer overført til forskellige brancher.

Kan bruges på de fleste biblioteker som et tilbud til dem som gerne læser en populær velskrevet bog, om en mulig og tænkelig fremtid.


Jyllands-posten

d. 9. juni 2010

af

af

Henrik Ørholst

d. 9. juni 2010


Datatid

2010, nr. 7

af

af

Benny Christen Grandahl

2010, nr. 7