Denne bogs målgruppe er i kraft af sit emnefelt, sprog og abstraktionsniveau studerende og undervisere ved højere læreanstalter.
Bogen, der er en antologi skrevet af fortrinsvis skandinaver tilknyttet højere læreanstalter, søger at give en indføring i forskellige sociologiske traditioner, som på forskellig vis beskæftiger sig med hverdagslivet - også kaldet mikrosociologien - i modsætning til makrosociologien, der beskæftiger sig med de store tendenser så som økonomi, social stratifikation, differentiering og politik og er mere prestigefyldt. Mens mikrosociologien kigger på interaktionistiske og gruppedynamiske studier af menneskers dagligdag. Til hverdagslivet vil der være mange forskellige sociologiske indgange, hvorfor netop antologien med forskellige bidragydere synes at være en velegnet formidlingsform, og bogen forsøger at give et overblik over de mange perspektiver, traditioner og skoler indenfor hverdagslivssociologien.
1. udgaven udkom i 2005 og 2. udgave er udvidet og opdateret, så udskiftning er relevant. Hverdagslivets sociologi er stadig bedste bud på en lignende titel, den er dog ikke nære så bred en indføring.
Som sagt i indledningen af denne udtalelse har bogen et videnskabeligt niveau, der indsnævrer målgruppen. Det betyder selvfølgelig ikke, at den er uinteressant i folkebiblioteksverdenen. Det er et betydningsfuldt og værdifuldt værk indenfor sociologien.