Bøger / faglitteratur / vejledninger

Hverdagsmester


Beskrivelse


Inspiration til ny energi og nye vaner med redskaber indenfor områderne personligt overskud, nye tankemønstre, prioritering og planlægning, personlig effektivitet og personlig succes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 27. nov. 2009

Gør-det-selv-bog for enhver, der ønsker at klare hverdagens krav og udfordringer uden at gå ned med stress.

Jesper Skytte beskæftiger sig med coaching og har en fortid i sportens verden. At være hverdagsmester betyder at mestre dagligdagens udfordringer med humøret og helbredet i behold uden at gå ned med stress. Bogen er opdelt i 4 afsnit, hvor 1. er er holdningsbearbejdning og inspiration til refleksion over, hvad det er man kunne tænke sig at ændre i sit eget liv - fx opgør med perfektionisme og dårlige hverdagsvaner - her de velkendte råd om motion, kost, søvn etc. I 2. del "designes" fremtiden og der sættes mål, mens 3. del leverer en værktøjskasse omkring planlægning og prioritering samt håndtering af typiske dagligdagsfænomener, mentaltræning og strategier. 4. del er en regulær træningsplan med målsætning uge for uge og udfyldningsskemaer.

Bogen ligger i en overlapningszone mellem coaching- og stressforebyggelsesbøgerne, som der jo kommer utrolig mange af. Jeg synes ikke denne markerer sig væsentligt i det store udbud. Arne Nielssons bøger Viljen til sejr, 2003 og Viljen sidder i hjertet, 2009 samt dvd'en Motivation & restitution, 2008 er nærliggende sammenligningsemner. Mere gennemslagskraft, tror jeg Fra overlevelse til overskud, 2009 har.

Gør-det-selv-bog om at klare dagligdagens pres og skabe sig den tilværelse, man ønsker. Bogen byder ikke på grænseoverskridende tænkning, men holder sig indenfor de kendte, gængse løsninger.