Bøger / skønlitteratur / roman

Hvide skygger


Beskrivelse


Bertel Thorvaldsen, der kommer fra usle kår, bliver en af tidens største billedhuggere: Han lever i Rom, hvor han med en elskerinde får en søn, som drukner i Tiberen, en tragisk begivenhed der præger Thorvaldsen resten af livet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2005

af

af

Karsten Just

d. 15. aug. 2005

Steen Bach Christensen debuterede med novellesamlingen Prousts hjerte, 2003. Nu har han skrevet en roman om Bertel Thorvaldsen, og jeg har ikke kunnet finde frem til andre romaner om Thorvaldsen, og det kan undre, da her er stof nok at tage fat på. Vi følger drengen fra de usle forhold i hjemmet i Grønnegade, hvor Bertel er noget af en lømmel, men han begynder at hjælpe faderen, en drikfældig børste, der arbejder som billedskærer på et skibsværft. Han er ikke særlig god til arbejdet, men Bertel viser snart evner for at arbejde med træet, så gode evner at han kommer ind på Det Kongelige Danske Kunstakademi, og så tager en lysende karriere fat. Resten er, som man siger, historie, rejsen til Rom, de store opgaver han får, den berømmelse han opnår, kunstnerlivet og kvinderne, og den søn han får med elskerinden, Carlo Alberto, som på tragisk vis drukner i Tiberen. En flot skrevet roman, afdæmpet fortællende, som passer perfekt til stoffet, hvor Bertels privatliv, som kan have store udsving, og hans arbejder med de store skulpturer går op i en højere enhed. Der er mange personer i historien, for Bertel møder mange mennesker under sit lange ophold i Rom. Det Rom som står som en dirrende kulisse, bag alle de op- og nedture Thorvaldsen er ude for, inden han mæt af dage vender hjem til Danmark. Han dør under en forestilling i Det Kongelige Teater.


litteratursiden.dk

d. 19. dec. 2005

af

af

Susanne Bogh

d. 19. dec. 2005

Denne roman om Bertel Thorvaldsen indeholder det hele: kærlighed, sex, passioner, lidenskab, vold, penge - og sågar næsten mord. En dejlig læseoplevelse. Så kom da endelig romanen om vores store kunst...


Politiken

d. 27. aug. 2005

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 27. aug. 2005


Jyllands-posten

d. 23. sep. 2005

af

af

Per Nyholm

d. 23. sep. 2005


Weekendavisen

d. 2. sep. 2005

af

af

Katinka Bruhn

d. 2. sep. 2005


Kristeligt dagblad

d. 8. sep. 2005

af

af

Carsten Bach-Nielsen

d. 8. sep. 2005