Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg kaldte ham slips


Beskrivelse


I to år har unge Taguchi levet isoleret på sit værelse i sine forældres lejlighed. Da han en dag begiver sig ud, møder han en midaldrende forretningsmand i parken. Et særligt venskab opstår, mens de deler deres smertefulde minder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2019

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 10. okt. 2019

Tyveårige Taguchi har ikke forladt sit værelse i forældrenes lejlighed i to år. Da han endelig begiver sig ud, møder han en midaldrende forretningsmand, og de deler deres livshistorier. Læsere af små romaner med meget på hjerte vil elske denne eftertænksomme roman.

Hikikomori kalder man det fænomen i Japan, hvor unge mennesker lukker sig inde på deres værelser og nægter at forholde sig til livet. Taguchi Hiro på tyve år er en af dem. I to år har han lukket sig inde på sit værelse til sine forældres store fortvivlelse. Hvorfor han valgte at isolere sig, bliver afdækket gennem samtalerne med den midaldrende forretningsmand, som han møder den første dag, han beslutter sig for at forlade lejligheden. De nærmer sig hinanden forsigtigt, og mens de deler deres livshistorier vokser et særligt venskab frem - begge bærer de på smertefulde minder, der aldrig er blevet delt før. En ordliste bagerst i bogen hjælper med de fleste japanske udtryk. Dette er den japansk-østrigske forfatters første roman på dansk.

Meget rørende og interessant roman, der flere gange nærmer sig det hjerteskærende - kleenex i nærheden anbefales. Sproget er enkelt og til tider lidt staccato, og tragiske begivenheder fortælles uden den store dramatik.

Samme melankolske stemning og eksistentielle temaer har romanerne Norwegian woodDen farveløse Tsukuru Tazakis pilgrimsårSenseis mappe, der handler om selvmord, Den farveløse Tsukuru Tazakis pilgrimsår med emnet isolation og Senseis mappe om et tilfældigt mødeSamme melankolske stemning og eksistentielle temaer har romanerne Norwegian wood, der handler om selvmord, med emnet isolation og Senseis mappe om et tilfældigt mødeSamme melankolske stemning og eksistentielle temaer har romanerne Norwegian wood, der handler om selvmord, Den farveløse Tsukuru Tazakis pilgrimsår med emnet isolation og om et tilfældigt møde.


litteratursiden.dk

d. 24. feb. 2020

af

af

Marianne Träff

d. 24. feb. 2020

’Jeg kaldte ham slips’ er en poetisk og stilfærdig roman om at falde uden for normen og at finde uventet trøst og venskab der, hvor man mindst venter det. Hvad sker der, når man er løbet tør for ord ...