Bøger / faglitteratur / erindringer

Hvis jeg døde nu døde jeg lykkelig


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Journalisten og forfatteren Karen Thisteds (f. 1946) erindringer er opdelt i 6 kapitler, der rummer nogle af livets store elementer, fx døden, kærlighed og alderdom. Hvert kapitel indeholder anekdoter, der er plukket ud af hendes liv. Fx et møde med Bill Cosby en nytårsnat, men hun mindes ikke, hvordan natten ender.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 2. nov. 2015

Skæve erindringer fra forfatter og journalist, Karen Thisted. Bogen kan læses af alle.

Karen Thisteds erindringer er opdelt i 6 kapitler, der rummer nogle af livets store elementer, fx døden, kærlighed og alderdom. Hvert kapitel indeholder anekdoter, der er plukket ud af hendes liv. Hun beretter om et møde med Bill Cosby en nytårsnat, men hun mindes ikke, hvordan natten ender. Hun fortæller også om, hvordan hun i et langt interview bliver meget fortrolig med Per Kirkeby umiddelbart efter hans skilsmisse. Der er også fortællingen om, hvordan hun kommer i lære som bordelmutter sammen med Suzanne Bjerrehuus. Thisted kommer ind på emnet dyresex, og hun filosoferer over, hvor anderledes hendes liv ville have været, hvis hun var en mand.

Lad mig slå fast med det samme, at Karen Thisted skriver godt og morsomt, men når det er sagt, er der ikke megen hoved og hale i erindringerne. De er pillet ud på må og få, og der er ingen kontinuitet, selvom kapitlerne lægger op til det. Mest af alt handler anekdoterne om hendes møder med andre mennesker og deres liv, og derfor synes man aldrig at komme tæt på personen, Karen Thisted.

Tidligere har Karen Thisted udgivet Så skal der leves!, der var langt mere farverig og fuld af spræl.