Bøger / skønlitteratur til børn / billedværker

Hvor er Holger nu?


Beskrivelse


Billedbog om Holger, der er på rejse gennem tiden fra stenalderen til fremtidens rumskibe. På hvert opslag gælder det om at finde ham i mængden af personer, enten han er ved pyramiderne, på vikingetogt eller på jagt efter guld.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bente Nielsen

d. 18. dec. 2018

Holger er igen på farten. Denne gang bevæger han sig op gennem historien i 12 forskellige imponerende scenerier fra forskellige verdensdele, begyndende ved stenalderen og sluttende irumalderen. Som i den første bog om Holger er hvert enkelt opslag et farverigt og mangfoldigt væld af mennesker og dyr i alle mulige situationer. Her skal man finde Holger samt en lille bog, somhan lægger på hver side. Det er meget svært at finde de små bøger, men kiggeriet giver anledning til at finde mange små morsomme detaljer og pudsige episoder. På hvert opslag er der en kort og retbetydningsløs tekst, men det er ubetinget de farvestrålende billeder, der er det primære. Den historiske side af bogen virker overfladisk og kulisse-agtig. En dejlig kiggebog, som alle fra 4 år kanbruge timer på.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gunnar Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Billedbog efter samme idé som i Kan du finde Holger? Holger er denne gang på rejse i tiden. 12 store opslag viser ham i stenalderen, ved bygning af pyramider, ved gladiatorkamp i Rom, påvikingetogt, ved erobringen af en korsfarerborg, i en middelalderby, ved spaniernes erobring af aztekerriget, hos japanske samuraier, blandt sørøvere i kamp, ved en gallafest i Paris 1870, blandtguldgravere i Amerika og til sidst på en månebase engang i fremtiden. Hvert opslag er vrimlende fuld af mennesker, og opgaven er så at finde ud af, hvad alle de mange hundrede mennesker laver. Dersker utroligt meget, og hele tiden finder man nye detaljer. Hovedvægten er lagt på dramatiske, barokke og pudsige hændelser, så det faghistoriske udbytte af billedkiggeriet vil være beskedent. Nårman tror, at man har set alt, finder man på de sidste sider en række spørgsmål til hvert billede. Så kan man begynde forfra. Tydeligt tegnet, med mange detaljer og i gode farver. Børn ibilledbogsalderen med tålmodighedog gode øjne kan have fornøjelse af den alene eller to sammen. Også egnet til samtale med en voksen. I skolen vil den kunne benyttes i taleundervisningen og vedundervisning af fremmedsprogede børn.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 1997

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 13. aug. 1997

Så har Holger jubilæum og er på banen igen! De tre første Holger titler Kan du finde Holger ? 1987, Hvor er Holger nu ? 1988 og Hvor er Holger på den eventyrlige rejse ? 1989 udkommer nu i nye udgaver. Det er de samme rammer som i de tidligere udgaver, men nu har Holger gemt sig andre steder. Der er også blevet flere udfordringer på hvert billede - foruden Holger skal der også findes andre figurer og masser af Holger-følgesvende. Omslagslayoutet er næsten det samme, men den nye udgave adskiller sig ved at have en bred grå ramme yderst. Farverne på siderne er blevet mere klare, men ellers er billederne ikke ændret meget. Det er 10 år siden at Holger udkom for første gang og meget hurtigt blev populær blandt børn og voksne (dem ser man nemlig også tit kigge i bøgerne!). Så hvis man er Holger-fan, så er der nye udfordringer at tage fat på.


Berlingske tidende

d. 10. sep. 1988

af

af

Kirsten Holst

d. 10. sep. 1988